Jumaat lepas cuti Hari Malaysia, hubby pun cuti gak..so dah plan nak balik wat projek bakor2 kat Tg Malim..pagi2 buta dah gigih merempit g NSK beli ayam 7 ekor dgn bahan2 nak wat nasi impit n kuah kacang..
Dah balik tu perap2 ayam ikut kepandaian sendiri walaupun x pandai dan tak pernah perap ayam..belasah jer letak semua bahan2 yg ada..main blender jer cili kering+bwg besar,bwg putih,serai,halia,lengkuas,jintan manis,gula,garam n kunyit...perap dlm kul 10 then kul 5.30 sampai umah MIL baru bakor..so meresap laa bahan2 perapan tadi dlm isi ayam tuh...mujur sodap n semua ipar duai pun puji..siap mintak resipi..wakaka...Rupa parasnya sebelum dibakar ialah seperti dlm gambar di atas...;p
Abg ipar dgn hubby bertungkus lumus menghidupkan api..;p
Kasi budak2 tengok DVD nak bagi depa dok diam2...
Rupa paras semasa kebakaran..
Dah siap...serbuu!!
Makanan pot luck dari kami semua...aku perap ayam, rebus nasi impit dgn buat kuah kacang...kakak ipar wat karipap daging, bihun sup dgn agar2 laici...biras bawak buah n buat air..then kakak ipar yg sorang lagi bawak nasi dgn lauk kari daging n ikan sambal.
Lepak kat luar jer sbb umah mak mertua comel sgt x mampu nak menampung kapasiti anak cucu menantu yang ramai..;p
0 comments:
Post a Comment