CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

~ PREMIUM BEAUTIFUL CORSET FOR HEALTH & BEAUTY ~

Jika anda berminat untuk membeli korset Premium Beautiful ( satu-satunya korset untuk 70% kesihatan dan 30% untuk kecantikan ) serta berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut peluang biz Premium Beautiful dalam mengubah kehidupan anda, bolehlah menghubungi saya untuk menetapkan temujanji hari ini. Runding cara dan demo adalah PERCUMA.



0176776001

Saturday, July 31, 2010

~ siMPLe bLacKpePPeR spaGetThi & aiS kRiM maLaYsia peRisA aSam bOi ~

Seperti yg dijanjikan, hari nie nak tempek resipi Blackpepper Spagetthi yg saya buat minggu lepas...menu sambungan sebab tak cukup/tak puas makan kat Kyros Kebab masa gi Sogo ritu..
Of course laa rupa dan rasanya tak sama 100% dgn yg saya makan kat situ ritu, kalo sama konpem saya bukak gerai jual benda yg sama tapi dgn harga yg lebih murah! Hehehe..
Tapi rasanya 95 % laa lebih kurang sama dgn yg original...berbezanya sbb saya tiada daging kebab ayam mahupun kebab kambing mbbekk,mbekk!! utk diletakkan di atas spagetthi ini!;p
Tapi hubby cakap sedappppp..!! Ngeh3x..
Boleh laa tukar2 menu plak kalo nak masak spagethhi..selama nie kalo spagetthi jer mesti wat yg bolognaise punyer..yg nie berbeza laa sikit berbanding bolognaise tuh..
Mmg rupa dia pucat sikit,x brape nak banyak sos sebab takut terlalu pedas kang anak2 x leh joint plak!

Jom tengok bahan2 utk menghasilkan spagetthi blackpepper nih ..
.
.
.
.
.
.
.


Thin Spagetthi (saya guna 1/2 peket spagetthi San Remo)
Celur dgn air + garam+ minyak zaitun

Sos Blackpepper Life
Pakai yg ready made dlm botol nie jer senang!
Tak kuasa nak menumbuk2 lada hitam tu haihhh!!..


Bahan2 sampingan :
1 labu bawang besar
4 ulas bawang putih
Capsicum pepper
Frankfurter (saya guna brand nie sbb suka dgn cheese chicken dia)


Mix Veggie
Agak2 laa nak tuang banyak mana pun..tapi jgn smpai banyak sayur sampai tenggelam spagetthi udah ler..kui3x..

Cincang2 bawang2 tadi
Potong memanjang capsicum
(Kalau ada banyak colour lagi meriah!)

Sosej sukati nak potong mcm mana

Mula2 goreng separuh masak sosej tadi..angkat dan ketepikan.
Then tumis bwg+capsicum sampai naik bau..masukkan sos blackpepper ikut sukatan yg sesuai..masuk garam secukup rasa
Then masukkan air utk memastikan iainya berkuah dan boleh menyaluti spagetthi yg akan dimasukkan..
Masuk spagetthi n sosej. Gaul rata sampai sebati dan masak..
Sedia dihidangkan!

Then...
.
.
.
.
.
.
.



Siap!
Sangat mengenyangkan dan sangat sesuai untuk menggantikan nasi di kala boring mahu menjamah nasi
Sekali-sekala perasan jadi orang Italy ape laa salahnya..hehehe

.

.
.
.
.

Pastu,kan..
Sementara aku bz kat dapur masak bende alah tu..
Encik hubby dgn 'dibantu' oleh anak2 sibuk 'mengerjakan' bende nie..
.
.
.
.
.
.
.
.

Wat ais krim Malaysia perisa asam boi!
So sweet tgk encik hubby dok bersila ngadap bende2 nie..
Dgn anak2 yg ala2 jakun sbb 1st time tgk org wat aiskrim nie..hehe
Ritu encik hubby yg kaki asam nie telah memborong berpeket2 asam boi..
Tak larat makan, terpaksa laa buat aiskrim..hehehe..
Sukati laa..janji encik hubby dan anak2 bahagia!
Sekian n3 dari dapur Cikgu Ieda..!

2 comments:

acepa weet said...

alahaii kak sedapnye spageti niehh..

azalyea said...

acepa..
boleh laa stakat nak makan..kisahnya,ritu akak pi kyros kebab mkn x puas sbb sikit sgt..tu yg balik try wat sendiri tu..boleh laa..hehe..try ler..sonang jer..hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...