CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

~ PREMIUM BEAUTIFUL CORSET FOR HEALTH & BEAUTY ~

Jika anda berminat untuk membeli korset Premium Beautiful ( satu-satunya korset untuk 70% kesihatan dan 30% untuk kecantikan ) serta berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut peluang biz Premium Beautiful dalam mengubah kehidupan anda, bolehlah menghubungi saya untuk menetapkan temujanji hari ini. Runding cara dan demo adalah PERCUMA.0176776001

Friday, October 28, 2011

KISAH CDM SITI ROHANA YANG MEMBAKAR SEMANGAT SAYA....

Sebelum nie saya hanya biasa mendengar dan melihat sahaja nama CDM Siti Rohana disebut2 orang...langsung x boleh nak bayangkan bagaimana paras rupa empunya nama tersebut...namun, semenjak dah terjebak dalam bizz PB nie...dan buat kali pertamanya saya menjejakkan kaki ke kelas mingguan yang diadakan di B32, Batu Caves...saya menjadi sungguh kagum dengan pencapaian 'iron lady' nie..semua serba serbi mengagumkan baik dr segi penampilan, transformasi, motivasi dan iltizam yg tinggi untuk memajukan diri dan keluarga sendiri..
Sungguh..saya begitu tertarik dgn cara beliau menyampaikan motivasi dan tips2 semasa di dalam kelas...x lokek dgn senyuman dan sentiasa mendorong insan2 yang baru bertapak dlm bizz nie..paling mengujakan dan membakar semangat saya ialah apabila mengetahui bahawa beliau dan suaminya CDM Azlan pada mulanya adalah seorang yang bergelar PENDIDIK ataupun GURU/CIKGU !!..Terasa begitu kuat sekali persamaan antara latar belakang karier kami dlm dunia pendidikan...Terus membara semangat Cikgu Ieda untuk melangkah lebih jauh dlm bizz nie..Insya Allah..semoga cerita pedoman di bawa akan terus menyalakan obor semangat Cikgu Ieda untuk terus bergiat dlm bidang nie..Aminnn..jom sama2 baca dan hayati siapakah insan bergelar CDM Siti Rohana ini suatu ketika dahulu....
Sumber : Berita Harian – 13 Februari 2008


Suami Isteri sertai MLM Hai-O antara usahawan Bumiputera berjaya nikmati hidup mewah Siti Rohana Yusoff dan Kartini Mat Yaakob pernah berkhidmat sebagai guru sekolah beberapa tahun lalu, tetapi kini, kedua-dua wanita Kelantan itu antara tonggak pengedar skim pemasaran pelbagai peringkat (MLM) Hai-O Marketing Sdn Bhd (Hai-O).Mereka membuktikan wanita sama ada bekerja atau suri rumah mampu menjadi tenaga penggerak utama bagi meningkatkan taraf hidup keluarga. Kedua-duanya berani berhenti makan gaji untuk menghadapi cabaran perniagaan MLM bersama suami masing-masing sebelum berjaya sebagai Crown Diamond Manager (CDM) dalam skim pemasaran Hai-O.Siti Rohana, 34, dan suaminya, Azlan Deraman, 35, serta Kartini, 35, bersama suaminya Kamarudin Mamat, 35, antara bukti Bumiputera mampu menjadi usahawan berjaya menerusi bidang MLM. Bidang itu turut mengeratkan hubungan dan memanfaatkan pengalaman sesame usahawan. Apa yang menarik, Kamarudin dan Azlan sama-sama belajar di Sekolah Menengah Datuk Mahmood Paduka Raja, Tanah Merah dulu.
Menerusi bidang itu, mereka turut membantu mewujudkan peluang rezeki kepada masyarakat, terutama wanita dan graduan tanpa terlalu bergantung kepada makan gaji sama ada di sektor awam atau swasta.
Bernaung di bawah Hai-O Marketing Sdn Bhd, iaitu anak syarikat kepada Hai-O Enterprise Berhad, kumpulan disenaraikan di papan utama Bursa Malaysia, Siti Rohana dan Kartini menganggap kesenangan dikecapi mereka hasil semangat kerjasama upline dan downline.


Ini sejajar semangat pengasas dan Pengarah Urusan Kumpulan Hai-O, Tan Kai Hee, untuk memberi semula apa diterima daripada masyarakat, bagaikan simbolik burung camar yang menjadi lambang korporat kumpulan.

Malah, menerusi bidang MLM yang turut disertai pelbagai kaum, walaupun kebanyakan Bumiputera, dapat mengeratkan hubungan antara kaum. Siti Rohana atau lebih dikenali Kak Ana ketika ditemui dalam lawatan Hai-O ke Seoul, Korea Selatan, baru-baru ini berkata, kemesraan hubungan kaum lebih menonjol apabila kerjasama itu memberi kebaikan dari segi ekonomi.
Menceritakan pengalaman menyertai MLM, Hai-O, Siti Rohana berkata, kira-kira 5 tahun lalu, beliau hanya guru Sejarah di sebuah sekolah di Rawang selepas menerima ijazah Sains Kemanusiaan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), manakala suaminya lulusan universiti sama dalam bidang Ekonomi (Statistik).
Katanya, produk pakaian dalam pembentukan kontur badan berteknologi inframerah Premium Beautiful keluaran Hai-O mengubah hidupnya bersama suami, bekas jurutera swasta.
Bermula sebagai pengedar di sekitar daerah Hulu Selangor, beliau tabah mengharungi rintangan awal sebelum muncul CDM pada Januari 2005 dengan pendapatan 6 angka bersama suaminya.Sehingga kini mereka melahirkan lebih 30 CDM dengan membimbing 7000 pengedar terutama di Hulu Selangor, Gombak dan Batu Caves.
“ Saya tiada pengalaman niaga sebelum itu. Cubaan pertama dalam Hai-O berjaya kerana saya serasi dengan produk itu” kata ibu empat anak itu.
Azlan pula aktif pada September 2003 selepas 4 bulan penyertaan isterinya serta menjadi CDM pada Julai 2005 dengan memanfaatkan sistem pemasaran lebih strategik untuk mudah diaplikasi dan menaikkan downline.


Sementara itu, bagi pasaran Kartini dan Kamarudin, 7 tahun lalu, ketika menjadi guru berijazah dengan gaji lebih RM2000 seorang, mereka hanya mampu memandu Proton Iswara Aeroback serta tinggal menyewa.
Lebih 4 tahun lalu, Hai-O mengubah hidup mereka dan memiliki kereta E200 Kompressor serta mampu membeli rumah berharga lebih RM400,000 dengan pendapatan 6 angka.
Kartini menjadi CDM pada 2003, manakala Kamarudin setahun kemudian dengan lebih 1000 downline dan kini menjadi 6000 orang. Mereka yang dikurniakan dua cahayamata kini selesa sentiasa berdua menjalankan perniagaan, memberi kursus pengukuhan pada downline dan mencari pelanggan kerana waktu kerja lebih fleksibel.


Disebabkan minat niaga sejak kecil, anak penjual daging dari Pasir Putih, Kelantan itu memanfaatkan skim Hai-O untuk meningkatkan pendapatan dan taraf hidup sekeluarga dengan 3 adik-beradiknya turut menyertai skim itu.Sebelum ini, bekas pelajar Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) Kuantan itu melakukan pelbagai skim MLM sejak menerima Ijazah Sarjana Muda Sains dengan Pendidikan (Biologi) dari Universiti Putra Malaysia (UPM) pada 1997, tetapi kurang berhasil sehingga menyertai Hai-O.

Kartini dan Kamarudin juga lulusan UPM dalam Sarjana Muda Sains dengan Pendidikan (Fizik) memberi tumpuan kepada produk penapis air berteknologi tinggi Bio Aura yang dikatakan mampu mengurangkan gejala penyakit seperta Gout.
“ Bagi saya, walaupun sudah 7 tahun menceburi perniagaan ini seolah-olah baru 7 bulan, sebab seronok” kata Kartini.
Kamarudin pula berkata: “Bidang MLM lebih menyeronokkan kerana masanya lebih fleksibel tanpa perlu menyewa pejabat atau menggaji pekerja”