CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

~ PREMIUM BEAUTIFUL CORSET FOR HEALTH & BEAUTY ~

Jika anda berminat untuk membeli korset Premium Beautiful ( satu-satunya korset untuk 70% kesihatan dan 30% untuk kecantikan ) serta berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut peluang biz Premium Beautiful dalam mengubah kehidupan anda, bolehlah menghubungi saya untuk menetapkan temujanji hari ini. Runding cara dan demo adalah PERCUMA.



0176776001

Sunday, November 27, 2011

Sendayu Tinggi Member's Day + Pn. Rozita Ibrahim @ Tesco Rawang


Hari Jumaat hari tu masa dok godek2 FB, ternampak iklan pasal Member's Day Sendayu Tinggi yang akan berlangsung di Tesco Rawang..kebetulan memang anak pengasas Sendayu Tinggi nie iaitu Yatie ada dlm friend list Cikgu Ieda..so, dapat laa update psl nie via FB..
Actually, hari Sabtu we ols balik tdo kat umah MIL di Tg Malim..so, otw back to Selayang singgah laa ke Tesco Rawang...
Cikgu Ieda pun terus grab the chance laa...dah laa ada discount utk members..yuran keahlian plak diturunkan daripada RM25 sebelum nie kepada RM20! So, ape lagi terus joint laa keahlian utk seumur hidup nie..lucky me! Kebetulan laa pulak stok alat2 mekap harian dah out of stock! Time nie laa foundation, BB Cream, lipgloss,eyeliner n compact powder yilekkkk...
Dah alang2 joint member tu terus beli laa..mana nak dpt discount sehari mcm hari nie...siap dpt goodie bag yg di dalamnya mengandungi Katalog Maklumat Produk Sendayu Tinggi & tips2 mekap dan penjagaan diri..wahhhh...super duper loikeeee!!
Lepas tu dapat free gift mini lipgloss yg sangat cute...
Paling teruja giler babun...sebab dapat berjumpa secara live..in person dgn pengasas kosmetik nie tak lain tak bukan Pn Rozita Ibrahim...Ya Allahhh..macam x percaya pun ada sebab selama nie dok baca jer kisah2 kejayaan usahawan bumiputera yang berjaya nie...peramah sangat2 Pn Rozita nie..x lokek dgn senyuman dan langsung x menyombong walaupun bergela jutawan kosmetik...siap boleh peluk2,laga2 pipi dgn aku yg selebet+selekeh nie...terasa diri ini begitu dihargai..huhu..paling menyentuh hati..ada satu insiden n kata2 semangat dari beliau yg membuatkan aku seperti mendapat satu sinar baharu dlm hidup nie..ermm..bak kata org chance of a lifetime..Insya Allah...
Anak dia si Yatie nie plak memang laa sangat cantik kebabommsss sama seperti ibunya juga...awet muda sama mcm ibunya Pn Rozita...dah laa ada magic touch! Sape2 yg dimake over oleh beliau mmg automatic turn 360 darjah laa.. maintain jer walaupun dh beranak 2! Ishhh..jelessssss...uhuks!

Dalam gambar nie jelas kelihatan Cikgu Ieda tak ubah seperti seorang MOKCIK yg selebet+selekeh yg diapit oleh 2 orang jelitawan...pasrah noksss!!
Rasa mcm kerdil jer dok tengah2 org2 lawa nie..huhu
Tapi feduliksss!! Yg penting Cikgu Ieda nak possing dgn diorg..bukan senang kott nak jumpa diorg nie secara in person..dah laa depa peramah sangat! Terbalik kod plak..aku yg segan2..diorg yg banyak dok inteview aku..hahaha..
Nak tengok ape mende yg Cikgu Ieda sempat rembat hari nie..
Sila scroll dgn gigih...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Anggun giler plastic bag diorg dgn kaler black n white ni kan?


Isi kandungan beg tadi..
macam2 ada...!!!


Katalog hadiah..untuk redeem points..

 Yang nie paling best!
Katalog Produk + Tips dari Sendayu Tinggi..
Memang berinformatif laa sebab boleh cari info psl produk+ harga2 produk..
Siap ada tips mcmane nak apply mekap dgn betul..sesuai laa utk new beginner mcm Cikgu Ieda nie..


Free gift..mini lipgloss..


Alat2 mekap yg Cikgu Ieda beli..


ST Waterproof Gel Eyeliner (Black)
1st time beli eyeliner jenis gel nie..jenuh laa dok menuntut ilmu dgn bdk2 ST tadi..
harap2 x sememeh laa bile pakai nnti..yg bestnya sebab ada correction pen kat setiap brush dia..maknanya once dah comot or over apply boleh padam balik laa..mcm pemadam gittew....suker!
Harga after discount RM25.20



Yang nei memang bukan kali pertama Cikgu Ieda pakai..memang jatuh chenta dgn set Liquid Foundation dgn 2 Way Cake nie..harga asal RM58 tapi utk hari nie dpt beli set nie dgn harga RM46..;-)

  Pure Shine Lipstick (Primrose) RM 25.50


Smokey Smudge Eyeliner (Black)
Yg nie pencil eyeliner...pun ada pemadam kat hujungnya..RM17.50
Pendek kata Cikgu Ieda sungguh teruja nak cuba apply alat2 mekap yg baru dibeli nie..
Walaupun x reti sgt nak pakai alat2 mekapp tapi Insya Allah akan try belajar step by step..
^,^ 

6 comments:

Magic Chic said...

Salam Cikgu, wee bestnye sopping brg mekap ST! teringin sgt nk bli...lagi2 dgn price yg best cam Cikgu dpt...Cikgu nak tanya, gel liner ST bagus tak staying power nye? Saya berminat nk bli yg tu~

hazirah abdul rahman said...

bestnya kak ieda dapat bergambar dengan dua wanita terkenal yang cantik sangat tuh.


lepas ni kak ieda guna produk ST, kak ieda pun makin cantik macam dorang. Amin,, =)

Cikgu Ieda said...

Magic Chic :
Salam perkenalan dik..tq sudi singgah kat blog akak..
ALhamdulillah,akak mmg serasi dgn produk ST..
1st produk akak try Ammy Sixty Days set bersalin..dua kali bersalin akak pakai set tu sbb yakin dgn keberkesanan produk tu..ALhamdulillah..xde mslh n berat bdn cepat jer trn..
Gel liner tu plak sangattttttt bestt!! Akak 1st time guna gel liner tau..sbl nie pakai Avon glimmerstick jer..sng jer nak apply n mmg long lasting..kalau jd member ST dpt laa diskaun..try laa..akak pun dh jenguk blog adik..mmg pro bab2 mekap nie yer? Akak nie br jer nak berjinak2..hehe

Cikgu Ieda said...

Zira :
Tq sudi jenguk blog akak..x sgka! Ehehe..
Tu laa diorg berdua tu sgt cantik..kena plak dgn mekapnya..aisehmen..terasa kerdilnya diri ini..;-)
ALaa..akak nie baru jer nak belajar guna alat2 mekap ni..kalau boleh jd makin cantik syukur ALhamdulillah..
tapi so far akak mmg suka dgn brg2 ST..zira pun try laa..
PS: SOrry laa x dpt nak g wedding zira kat penang tu..akak igtkan mggu nie..kalau mggu nie boleh laa sbb akak nak pindah sbtu nie..mggu depan dh janji dgn students nak jmpa diorg..anyway, selamat berbahagia wahai adikku...;-)

Magic Chic (Nursham) said...

Salam perkenalan jugak kak, hehe x dok lah pro mekap saya ni...boleh skit2 je..dh lama suka mekap tapi baru je tahun ni buat blog pasal mekap..hik2...best lah kongsi minat mekap dgn blogger cam akak... :D itu lah mmg nak sgt beli..tapi butik ST ni jauh drpd tempat saya..hehe entah lah bila boleh dream comes true nk ada gel liner ST tuh...nk sgt nak beli...nnti klu dh beli satu dunia saya heboh...hik2 sorry kak terover sudah~

Anonymous said...

salam....macam mana nak cek point untuk membership nie yer?????

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...