CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

~ PREMIUM BEAUTIFUL CORSET FOR HEALTH & BEAUTY ~

Jika anda berminat untuk membeli korset Premium Beautiful ( satu-satunya korset untuk 70% kesihatan dan 30% untuk kecantikan ) serta berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut peluang biz Premium Beautiful dalam mengubah kehidupan anda, bolehlah menghubungi saya untuk menetapkan temujanji hari ini. Runding cara dan demo adalah PERCUMA.



0176776001

Wednesday, November 30, 2011

~ yoGi2 taKoYaKi + cOOL bLoG ~


Hari Sabtu yang lalu, selepas puas merembat alat2 mekap kat Sendayu Tinggi kat Tesco Rawang...macam biasa lepak kat food court Tesco..selalunya Cikgu Ieda akan makan..tapi on that day terasa kenyang pulak..maybe sebab baru lepas pekena nasi lemak masa sarapan kat umah MIL agaknya..so temankan mr hubby yg x bersarapan..dia makan nasi paprik, Tyea dgn Isyraff share makan Chicken Chop while Cikgu Ieda pekena Cendol sahaja...
Lepas makan, pusing2 satu Tesco beli groceries...then masa nak balik tu sempat lagi menapau 2 benda alah seperti gambar kat atas tuh...


Yogi-Yogi Takoyaki..
Nie 1st time Cikgu Ieda makan bende alah nie..selalu dok baca jer kat blog Cik Zira Merah yg doa suka makan bende nie...so, dah alang2 nampak tu ape kata kita try bende nie...
Kat Tesco Rawang nie ada 3 flavour seperti diiklankan iaitu Octopus, Chicken Ham & Shrimp..
Mula2 Cikgu Ieda order octopus sebab terpengaruh dgn kata2 Cik Zira..(pdhal kalau hari2 biasa lebih prefer udang berbanding sotong!)..nak di jadikan cerita, sotong yilekkk so ambik inti udang laa..
Kemain laa jakun Cikgu Ieda tengok jer proses menyediakan takoyaki nie..
Mula2 letak bancuhan tepung dlm acuan yg macam kaya balls tu..then letak inti udang..lepas dah agak2 masak letak sayur kobis (?) then tuang lagi bancuhan tepung...bila dh masak part bawah, balik2kan biar masak bahagian atas plak...lama gak laa nak menunggu masak bende nie...
Harganya RM3.90 utk 3 biji...
Sedappppnya pekena panas2 siap letak sos cili+mayonis...
Dah laa inti udang tu segar...ermm..nyum3x..lain kali boleh beli lagi..
Sempat laa Cikgu Ieda pergi menapau benda nie plak..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Cool Blog...
Yg nie memang all time favourite laa..kalo jumpa booth CB memang x missed beli..
Selalu Cikgu Ieda ambik coffee flavour tak kira laa white coffee ke, cappucino ke, latte ke,mocha ke...semuanya+ bubbles..
Tapi kali nie sajer try beli Volcano Milk Tea apekenama ntah...try teh plak...
Ermm..for me, teh punya x best laa..xleh carasss kesedapan rasa kopi lagi..so, lain kali nak stick dgn kopi sajer sudahhh...
RM3.50

Last but not least..ala, macam x biasa...
Letak gambar owner blog yg happy laa sebab dapat JJCM...
Jangan maree..!!

2 comments:

hazirah abdul rahman said...

kak ieda pun suka makan takoyaki ea? sedap kan, tapi kena makan panas-panas.


kita kalau gi giant tu kena tutup mata jek nampak sebab kang asyik nak membeli jek,, ngee

Cikgu Ieda said...

Zira...
Akak teringin sebab baca kat blog Zira ..
Selalu kalau bab2 makan tgk kat blog Zira mesti teringin..maklumlah Zira kan suka review psl makanan..untung Zira sbb Bik Ani pandai masak,kan?
Best betul takoyaki tu..makan pns2 mmg besttt..sejuk pun akak belasah jer sbb sedap+lembut jer..
PS: Sambal kan bils petai kat blog Zira pun menggoda jiwa tau..dh brapa hr ngidam hr nie hubby belikan petai terus masak sambal tumis ikn bilis petai..sedappppnye...sama2 laa kita penggemar sambal tumis petai yg tegar! Hihi..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...