CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

~ PREMIUM BEAUTIFUL CORSET FOR HEALTH & BEAUTY ~

Jika anda berminat untuk membeli korset Premium Beautiful ( satu-satunya korset untuk 70% kesihatan dan 30% untuk kecantikan ) serta berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut peluang biz Premium Beautiful dalam mengubah kehidupan anda, bolehlah menghubungi saya untuk menetapkan temujanji hari ini. Runding cara dan demo adalah PERCUMA.



0176776001

Tuesday, September 7, 2010

aLat meKaP yG saYa maMpu miLik dan reTi guNa seTakat niE...

Hoihh!! Panjangnya tajuk n3 saya kali nie..;p
Dah tak tau nak wat n3 psl ape...pikir-punya-pikir...terbayangkan beg isi alat2 make up yg baru saya beli masa Pameran Thai semalam..besar n boleh memuatkan semua koleksi alat2 mekap, aksesori n brooch saya yg x seberapa setakat nie..murah jer harganya cuma RM15!
Dah lama tringin nak grab tapi mahal n tak berkenan di hati...kali nie dh 'terberkenan'..so beli lah beg nie...
Balik umah x sabar2 geledah 2 beg mekap saya yg lama tu..ermm..nampak jer dua beg tapi kecik sebenarnya! Sebab tu laa x mampu nak memuatkan semua brg dlm 1 bekas sekaligus...;p
Dah buang2 mana yg x boleh pakai lagi..then isi yg mana2 boleh guna jer dlm beg baru tu...
Macam nie laa rupanya alat2 mekap saya bila diisi dlm beg baru yg saya beli tu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Versi guna flash

Versi x guna flash
.
.
.
.
.
.
.
.

Owhh!! Ya..saya mengaku bahawa saya agak over di sini...kerek betul kan saya nie? Brg mekap ciput n xde laa berjenama luar negara pun saya mau tayang2 kah??
Hehehehe...memang itu jer yg saya mampu beli dan saya reti gunakan setakat nie...
Maklumlah ..
Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan..
:-)
Mungkin ada org yg tak suka pakai mekap..dan x ketinggalan juga ada yg suka sgt apply mekap..
Ermm...bagi saya..tgk keadaan dan situasilah..
Kalo kat umah dan tak ke mana2 tu maka duduklah saya kat umah tanpa mengenakan sebarang mekap hatta tanpa apply pelembab muka sekalipun selepas mandi! Masa mandi cuci muka dgn pencuci muka yg dh bertahun2 saya gunakan iaitu sabun Tia Amelia...then kalo dok umah saya sapu muka dgn baby talc Johnson& Johnson tu..
Tapi kalo nak kuar gi keje or kuar gi jln2 ke...saya akan apply make up laa kat muka saya nie...
Err..terus terang saya katakan, saya lebih berkeyakinan utk keluar bekerja atau bersiar dgn mengenakan mekap di muka...specially part yg paling saya suka iaitu mekap mata..
Yupss! I'm not a professional make up artist...admit that fact..
Saya hanya seorang beginner yg baru nak berjinak2 dgn dunia solekan nie...ape yg penting,saya sgt berminat dgn dunia solekan dan kecantikan nie...sgt suka tgk org2 cantik dalam solekan yg mapan...dah lumrah laa semua org suka tgk sesuatu yg cantik kan?
Bagi saya, sbg beginner dan org yg berpendapatan sederhana...cukuplah sekadar memiliki alat2 mekap yg mampu saya miliki tanpa perlu memperuntukkan sejumlah wang yg besar utk membeli alat2 mekap nie..lainlah kalau saya mmg berpendapatan lumayan setiap bulan!
.
.
Setakat nie alat2 mekap saya terdiri dari jenama Avon (kebanyakannya! Maklumlah nama pun Avon dealer,kan?)..
Jom cekidout ape brand alat2 mekap yg saya gunakan :
Pencuci muka : Tia Amelia
Toner n moisturizer : Syurah
Make Up Base : Avon / Elianto

Foundation : Avon / Sendayu Tinggi / MAC / Silky Girl (immitation)
Compact Powder : Avon / Sendayu Tinggi / Silky Girl / Maybelline
Eyeshadow : Elianto / Avon / Silky Girl
Blusher : Elianto / Avon / Silky Girl
Eyeliner : Glimmerstick Avon / Liquid Eyeliner Silky Girl / MAC (immitation)
Maskara : Avon / Silky Girl / Maybelline / Lore'al
Lip gloss : Avon / Silky Girl / Maybelline
Make Up Remover : Silky Girl
.
.
.
.
.
Okey, that's all kisah psl alat2 mekap Cikgu Ieda yg mampu dimiliki setakat nie..
Kebanyakannya dr brand yg sama : Avon, Silky Girl, Sendayu Tinggi, Maybelline , MAC (immitation sajer..yg original x mampu lg wat masa nie!) n skrg baru berjinak2 dgn Elianto...best!
I'm ZERO n i have nothing dlm bidang nie!
So...saya perlu banyak belajar psl bidang nie...org kata step by step..
Mula dari bwh mula2 syok sendiri explore diri sendiri dulu...then try2 godek muka anak dara sendiri..dh try make upkan anak2 sedara sepupu n adik sendiri masa dia jd pengapit kawen sepupu kitorg...sgt suka dpt tenyeh2 muka org dgn mekap!hehehehe...
Okey, tu jer review psl koleksi alat2 mekap saya yg tak seberapa setakat nie...saya sgt berminat dgn bidang kecantikan nie dan teruja utk menjadikan bidang nie sbg hala tuju saya di masa akan datang..Insya Allah..hope my dreams will come true! Amiiinnn...
PS : Banyak2 part...saya paling suka mekap part mata....specially eyeliner! Sgt berbeza sebelum dan selepas mengenakannya..x percaya? Cubalah sendiri...;-)

4 comments:

puteri87 said...

Nice artikel..
Banyak jugak mekap awak..hehe..rajin2 singgah la blog saya, pasal mekap jugak..boleh tukar2 idea..hehe..http://sayasukamekap.blogspot.com

azalyea said...

thanks puteri87 sbb sudi sggah klat sini n leave a comment..
saya baru jer berjinak2 dgn dunia makan nie..jom jadi kwn jom!hihihi

puteri87 said...

Puteri follow akak dah...t boleh la ziarah menziarahi..hehe..tak sangka akak dah kawin..nmpk cntik dn muda..sonoknye..sius tak tipu..hehe

azalyea said...

thanks puteri!!
Insya Allah..bolehlah kita jd kwn n saling kunjung mengunjungi..
erm..x pyh laa nak puji2 plak..biasa2 jer dear..;-)
anyway, nice to know u..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...