CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

~ PREMIUM BEAUTIFUL CORSET FOR HEALTH & BEAUTY ~

Jika anda berminat untuk membeli korset Premium Beautiful ( satu-satunya korset untuk 70% kesihatan dan 30% untuk kecantikan ) serta berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut peluang biz Premium Beautiful dalam mengubah kehidupan anda, bolehlah menghubungi saya untuk menetapkan temujanji hari ini. Runding cara dan demo adalah PERCUMA.



0176776001

Thursday, June 7, 2012

Restoran Kapitan, Lebuh Chulia Penang


Kelmarin, kami bertiga  beranak (without Tyea sebab dia ikut mak dgn ayah aku pi umah Uya > adik aku kat Cyberjaya ) pi JJCM ke Penang..
Kemain laa buat researh tentang interesting eateries around Penang tu...siap googles keluar masuk blog orang search for tempat2 makan yg best kat Penang tu...
So, hasil google..dah decide to hunting for Cheese Naan + Beriani Claypot with Tandoori Chicken...lepas tu nak mencuba jugak Laksa Janggus kat Balik Pulau then on the way back plan nak singgah pekena Mee Udang kat Restoran Aur Gading di Sg. Dua..
Okey, daripada 3 tempat makan tu..dua daripadanya berjaya ditemui..Alamdulillah...cuma Laksa Janggus yg terletak di Balik Pulau jer gagal ditemui...dh sampai area Balik Pulau pun x jugak jumpa! Sampai boleh dikatakan kami pusing2 kat tempat yg sama buang petrol jer satu Penang tu..hahaha
Okey, abaikan kisah sesat kami tu...
Kali ni nak review pasal Restoran Kapitan di Lebuh Chulia, Penang..
Menu special kat sini bak kata blogger2 lain of course la Naan Cheese + Tandoori Chicken dgn Beiani Claypot + Tandoori Chicken nya...even Kak Nani Rostam yg famous bab2 masak tu pun sempat lagi leave a comment about Naan Cheese yg special tu..katanya aku patut try yg tu kalau pi Penang..hehehe..tq for the idea Kak Nani...memang meletup sedapnya! Jom tengok gambar2 yg aku sempat snap kelmarin...
Kat atas tu mcm biasa laa encik asben aka mr driver for the day sedang asyik dgn beriani claypotnya..baru nak memulakan suapan..Bismillahirrahmanirrahimmm...;p


Bila waiter dtg nak ambik orer tu..laju jer order benda2 kat atas nie dengan lancarnya ..without FAILED okehh?? Iyo laa dah sepanjang malam dok hafal nama2 menu famous nie..hahaha...
Kitorg order menu kegemaran ramai laa..Naan Cheese + Tandoori Chicken dgn 2 set of Claypot Beriani + Tandoori Chicken..aku order Mango Lassi, hubby teh ais n Isyraff  milo ais...


Mula2 aku makan nie...
Hmmm...actually, aku jarang2 pekena Naan Cheese..so, bila pekena yg nie aku susah sikit nak compare kan dgn kat tempat2 lain...tapi kalau nk suruh aku explain naan cheese nie alone without comparison...yupp!! Me likeyyyy..!! Suka dgn naan yg lembut, gebu fluffy tu...makan panas2 bila siat2 siap keluar meleleh cheese dr dalam naan ni..hehehe...cicah dgn kuah2 segala mak nenek tu.pastu pekena plak dgn Tandoori Chicken memang sedap laa..cukup rempah ratusnya!  Must try laa kalau korang sesat ke Penang yer?
RM10 satu set mcm kat atas nie..


Lepas dh kenyang makan Naan Cheese tadi, baru egeh2 nak hadap Beriani Claypot nie..portion dia agak besar dn ayamnya yg besar tu mmg kenyang laa kalau korang kaki makan tegar! Even aku yg tegar ni pun x daya nak habiskan smpai kena tapau bwk balik..hahaha..pun sedap jugak nasi dia kan sebijik2 guna beras Basmathi yg iklan panjanggggggggggggggggg  tu,...memang sebijik2 x melekat butir2 nasinya...pastu ayam pun sedap cukup rempah ratusnya..besar plak tuh..aku share dgn Isyraff pun x larat habiskan..hehe..satu set mcm nie cuma RM8.60..sangat laa berbaloi2x..;-)
Okey, tu saja review tempat makan menarik untuk hari nie..
Aku malas plak nak bagi alamat since xde alamatnya..nak senang korang gogle jer taip " Restoran Kapitan Lebuh Chulia, Penang "..nanti keluar laa results berderet2..hihihi..
PS : Nanti next n3 aku review pasal  Mee Udang Famous kat SG Dua pulak yer..;-)

2 comments:

mohammad adam Shafian said...

Hari tu pi malam.. Nama ja beriani claypot, tapi sejuk.. Haih...

Cikgu Ieda said...

hang pi kat cwgn KL ka? masa kami pi tu ngam2 time lunch..nasi pun baru masak dok berasap lagi mmg sedap laa..dh laa tgh lapaq x mkn pa lagi...pi mlm maybe nasi yg tghari punya dh x syok laa..tapi portion mmg besaq n kenyang giler kan?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...